313 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar

313 ayetel kürsi mucizesi yaşayanlar ayet’el -Kürsi formülünden bahsediliyor ve Her derde deva her hastalığa şifa ,her isteğe kâfi,her dileğe yeter ve daha bir sürü özelliği sayılarak okunmasını ve okuma bittikten sonra ne istiyorsan isteyebileceğini ve dileğinin mutlaka yerine geleceği söyleniyor

buna ek olarak ta asla kötü şeyler için yapılmaması gerektiği bununda manevi cezası olacağı belirtiliyor



Formülün gece yarısına yakın saat 23.00 sularında başlayıp sabah namazına kadar bitirilmesi gerektiği vurgulanıyor ve 7 günlük bir okuma takvimi öneriliyor tarif şöyle:

1.gün:50 ayete’l kürsi

2.gün:170 ayete’l kürsi

3,gün: 220 ayete’l kürsi

4.gün:313 ayete’l kürsi

5.gün 50 ayete’l kürsi

6.gün:170 ayete’l kürsi

7.gün:313 ayete’l kürsi

okurken abdestli olmak ve kıbleye dönerek okumak ,tenha bir yerde okuduğumuz şeye tamamen  yoğunlaşarak okumak duanın etkisini arttırır

bu tür okumalara ve Esma okumalarına başlamadan öncede kendimizi koruma altına almak gerekir koruma niyeti ile Yasin suresinin 9.ayeti olan ”ve cealnâ mim beyni eydihim sedden min halfihim sedden fe ağşeynahüm fehüm l^yubsirûn”ayetini 21 defa okumak veya besmele ile kendimizi koruma altına almak için 51 Besmele okumak lazımdır

bunu yapıp bitirdikten sonra yedinci günün sonunda ne maksatla olursa olsun Allahtan ne istiyorsan iste,istediğin verilir,ve en kısa zamanda dileğin yerine getirilir denilmektedir.

Herhangi bir muradın kabul olması için Ayetel Kürsi 313 kere okunduğunda, dünya ve Ahiret hakkındaki o istek ALLAH’ın C.C. izniyle hasıl olur.

    Geceleyin inmiş olan bu Ayet-i Kerimeyi, Efendimiz (SAV), Zeyd’i (RA) çağırarak yazdırmıştır.

Peygamber Efendimiz’in(SAV) Ayet-el Kûrsi’de bulunan “Yâ Hayyu – Yâ Kayyumu”, “Hayy ve Kayyum olan ALLAH’ım Senin Rahmetinle yardım istiyorum” buyurarak (üzüntü ve keder anında) ettiği duadır. İsm-i Azâm olduğu da rivayet edilmekle beraber, Ariflerin Sultanı Beyazıd-ı Bistami (RA) “Bu ismin belli bir tarifi yoktur, lâkin sen kalbini herşeyden boşaltıp, onu ALLAH’ın C.C. Vahdaniyyetine teslim ederek istediğin İsimle zikret” buyurmaktadır.

AYET-EL KURSİ ( Bakara Suresi 255. Ayet)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Her kim, her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder.Her kim onu yatacağı zaman okursa, ALLAH’u Teâlâ ona kendi evi, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir.” (Beyhâki)

Allah’ın cennetine kavuşmak ve rızasını kazanmak için mübarek gecelerde (Cuma gecesi de olabilir) 313 defa Ayetel Kürsi ve 313 kez Fatiha suresini okuyabilirsiniz. Dünyevi işler için de okunabilir fakat bu tercih edilmez. Genel olarak hayatınızın daha kolay geçmesi için de okumanızda yarar var.

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Bakara Sûresinde bir Ayet vardır ki Kur’ân Ayetlerinin Efendisidir. Şeytan olan herhangi bir evde okunursa (şeytan) o evden çıkar. (O Ayet) Ayet-el Kûrsi’dir.” (Beyhâki)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Her kim farz namazın arkasında Ayet-el Kûrsi’yi okursa, diğer namaza kadar ALLAH’ın C.C. zimmetinde olur.” (Heysemi)

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Her kim Ayet-el Kûrsi’yi ve Bakara Sûresinin sonunu sıkıntılı(kederli) anında okursa ALLAH C.C. ona yardım eder” (Suyuti, Dürrül Mensûr)

Şeytan, cinler v.s. şerli yaratıkların şerrinden ve anne yada çocuğuna zarar vermelerinden yada öldürmelerinden korunmaları için) Doğum yapacak kadının, Ayet-el Kûrsi, A’raf 54. Ayeti sonuna kadar, Felâk ve Nâs Sûrelerini okuyarak ALLAH’u Teâlâ’ya sığındırılması gerekir(Hadis-i Şerifle bildirilmiştir).

Efendimiz(SAV) buyurdu ki; “Sen Ayet-el Kûrsi’den neredesin? O herhangi bir yemek veya katık üzerine okunursa mutlaka ALLAH C.C. o yemek ve katığın bereketini çoğaltır.” (Suyuti)

Efendimiz(SAV) Sûre-i Bakaranın sonunu(Amener Rasûlü) ve Ayet-el Kûrsi’yi okuduğu zaman gülerdi ve “Onlar Arş’ın altındaki, Rahman’ın (Teâlâ) hazinesindendir.” buyururdu. (Suyuti)

Seleme İbni Kays(RA) “ALLAH’u Teâlâ, ne Tevratta, ne İncil’de, nede Zebur’da Ayet’el Kûrsi’den daha büyük bir Ayet indirmedi.” (Suyuti)

Ayet-el Kûrsi, cinlere karşı kendisinden yardım alınacak duaların en büyüğüdür. Ayet-el Kûrsi’nin insandan şeytanları kovmakta çok tesirli olduğunu söylemişler, ayrıca saralı kişiye, şeytanın kendisine yardım ettiği sahir(büyücü), kâhin, falcı, nefis ve şehvet ehli, zulüm ve gazab erbabı üzerine sadakatle okunulduğunda onların şeytanlarını etkisiz hale getirmekte de büyük gücü olduğunu denemişlerdir. Ancak sadakatle okunması şartı koşulmuştur.

Herhangi bir muradın hasıl olması için Ayet-el Kûrsi 313 kere okunduğunda, dünya ve Ahiret hakkındaki o istek ALLAH’ın C.C. izniyle hasıl olur(ne bir eksik ve ne bir fazla okunmamalıdır bu sayıların adedi çok önemlidir).

Cin musallat olan çocuğa 18 kere Ayet-el Kûrsi okunursa BİİZNİLLAH şifa bulur.

Ayetel Kürsi okunan eve şeytan giremez.

Okuyan kişi, günahlardan uzak durmaya başlar.

Bu ayeti her gün okumaya devam eden kişi, hem dünya hem de ahiret hayatında yüksek mertebeli makamlara ulaşır.

Kişi huzura erişir.

Kişinin cesareti ve kendine olan güveni artar.

Bu ayeti 313 defa okuyan kişinin istediği dua Allah’ın izniyle hayırlı bir istek ve dua ise kabul olur.

Cuma günü sabah namazından önce abdestli bir şekilde kıbleye yönelip diz üzerine oturup 313 kez Ayetel Kursi okunduktan sonra ‘Ya rabbel Azim bu ayeti kerime hürmetine 313 ehli bedir ve 313 ashabı talut hürmetine muradımı ihsan buyur’ diye dua edenin duası gerçekleşir.